Мел Гибсън снима детективски сериал

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Дронове могат да заместят пчелите

Силите за специални операции на България и Македония със съвместно учение през май

Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Майката на битата Сияна малтретирана в ареста

Майката на 2-годишното момиченце от Търговище, обвинена в жесток побой над него, е била малтретирана в ареста и е в пълен психически срив. Това твърдят новият защитник на жената – Мартин Пеев, и нейният приятел Ахмед Ахмедов. Случаят потресе всички – малката Сияна бе на косъм от смъртта след жесток побой с няколко счупени ребра, травми на далака и панкреаса.

Майката на Сияна – Любослава Любенова, е в следствения арест в Търговище, след като съдът й наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Жената се е отказала от служебния защитник и на 18 май е упълномощила за свой адвокат Мартин Пеев. Според него тя е била малтретирана физически и психически по време на разпитите.

„Не ми предоставиха помещение да се видя с нея насаме, както е по закон и е редно. Бях въведен в помещението за свиждане и ми се наложи да говоря с нея през стъкло. На дясната й страна забелязах отпечатък от пръсти, предполагам дамски, понеже бяха тънки, може би в такава посока. Личеше разстоянието между пръстите, това аз забелязах, но понеже беше тъмно, аз не можех да реагирам на момента. Тя не можеше да говори. Питах я само: „Ти ли го направи? Длъжен съм да знам”, тя отговори: „Нищо не съм направила”. В същото време на кокалчетата на пръстите, той също го забеляза, имаше пресни наранявания от, не мога да ви кажа от какво, съсиреци на кръв”, казва Мартин Пеев, защитник на Любослава.

Адвокатът разказва, че поискал преглед от лекар, който му обяснил, че нараняванията са от охлузване в стената. Самата Любослава отговаряла неадекватно. Неин приятел пък твърди, че тя е била заплашвана от полицаите.

„Оперативните, може да се каже, са й казали, тоест са я заплашвали, че ще й почернят живота, това са нейни приказки, ще я хванат за краката и ще я хвърлят от прозореца”, казва Ахмед Ахмедов, приятел на Любослава.

От полицията в града обясняват, че нито майката, нито служебният й защитник, са се жалвали от упражняване на натиск. Пеев пък твърди, че при задържането й, не е бил осигурен адвокат и тя е в ареста заради съмнително самопризнание.

Според обвинителния акт, Любослава е извършила побоя над детето си на 28 април, а животозастрашаващите травми са установени при операция на 2-ри май.

„Едно дете с тези травми може ли да оживее пет дни? В разпита й на обвиняем има едно изречение – аз се признавам за виновна и нищо друго. Тя даже казва: „Аз се признавам за виновна, но не мога да дам обяснения, защото тук в момента не се чувствам добре. Как може такъв овек да се признае за виновен?” В разпита е поискано от служебния защитник да бъде изготвена комплексна съдебно-психиатрича експертиза. Това е задължително условие, преди тя да бъде привлечена като обвинявема. – Направена ли е? – Не”, обяснява Мартин Пеев, защитник на Любослава.

От районната прокуратура в Търговище отказаха да застанат пред нашата камера и съобщиха, че научават за твърденията на адвокат Пеев от нас. Въпреки това ще ги проверят. Наблюдаващият прокурор Валентин Василев съобщи още, че психиатричната експертиза на Любослава предстои да бъде направена до дни.

„Пита ли ви за детенцето нещо като я виждате? – Да, всеки път, всеки път. Постоянно плаче, тъгува за нея”, казва Ахмед Ахмедов.

Малката Сияна вече се чувства добре. Дни след изписването на детето от болницата, приемната му майка сподели, че детето вече се храни само и търси компанията на другите деца, когато излизат навън.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете