Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Десислава Танева: Ще бъдат разпределени по 7 лева на овца майка и по 100 лева на млечна крава

Като подкрепа за животновъдите и млекопроизводителите предлагаме законодателни промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на земеделието и храните Десислава Танева, след съвместната й среща с премиера Бойко Борисов и представители на животновъдни организации и млекопроизводители, съобщи „Фокус”.

„Сутринта проведохме среща при премиера заедно с представители на браншови организации в животновъдството. Това, което в момента можем да обявим като подкрепа са следните мерки – законодателни промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, като днес до края на деня ще бъде качен проекта за обществено обсъждане и стартирана процедурата за приемането на този законопроект”, обясни министър Танева.

„Като основната промяна в него е всички ползватели на постоянно затревени площи включващи пасища ливади от общини и/или от държава и не притежават животни, или достатъчно на брой такива съгласно нормата на закона ще бъдат задължени до определен срок – 2 февруари до година, или да се снабдят с животни по тази норма, или договорите ще бъдат прекратени”, допълни тя.

„Става въпрос за договори, които представляват около 35% от постоянно затревените площи, собственост на общини и държави. Другите промени целият подобряване на процедурата по разпределение на фонда от постоянно затревени площи между животновъдите по определената норма”, коментира още министър Десислава Танева.

„Втора мярка съгласно взетите решения на УС на ДФЗ, по помощ de minimis ще бъдат разпределени по 7 лева на овца майка, по помощта за млечното говедовъдство ще бъдат платени по 100 лева на млечна крава. По помощ de minimis, общият бюджет за двете помощи, е около 26 милиона лева. Предстои решение , в този смисъл, да се вземе на УС на ДФЗ”, добави тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете