Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Прокурор Иван Перпелов: Делото срещу Ахмед Муса Ахмед е разследвано обективно

Делото срещу Ахмед Муса Ахмед е разследвано обективно, събрани са всички доказателства „за” и „против” обвинението. То е обилно на конкретни свидетелски показания. Това каза извън съдебната зала апелативният прокурор по делото Иван Перпелов, предаде Фокус.

В залата прокурор Перпелов настоя Апелативният съд да потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража”, наложена на Муса от Пазарджишкия Окръжен съд, като изтъкна, че не са настъпили нови обстоятелства, които налагат промяна.

Не са събрани и нови доказателства, които да променят първоинстанционната мярка. За всяко едно от трите обвинения на Ахмед Муса Ахмед има обилни доказателства срещу него, каза още прокурорът. Според държавното обвинение, престъпленията на Муса са насочени към смяна на обществения строй в страната. Според свидетелските показания, той е съдействал за преминаване в ЕС на лица от Ислямска държавна. Същият е създал ядра за разпространение на екстремистка идеология.

Активно е съдействал и за издаването на книгата „Вероотстъпване”, в която има крайни ислямистки призиви към насилие. Благодарение на Муса, книгата е била издадена и разпространена в 5000 екземпляра. Муса масово е разпространявал радикалната идеология, системно е извършвал проповеди, разпространявал е конкретни символи на ислямска държава. Според показанията на свидетел 003, дейността му е била насочена към това да се направи Ислямска държава в България, каза още прокурорът. В профила му в социалната мрежа пък са били разпространявани безброй снимки на убити и въоръжени хора. Затова обвинението смята Ахмед Муса са обществено опасен. Той е бил осъждан през 2004 година за същото престъпление, има повдигнати обвинения за подобни деяния. Не напразно Муса има охрана и е под постоянно наблюдение от ДАНС, каза още прокурор Иван Перпелов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете