Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Местан за промените в Конституцията: Избирателите няма да ни позволят да укрепваме властта на ултранационалистите

Готови сме, отворени за разговори в полза на националния интерес, но избирателите на ДПС няма да ни дадат мандат с наши политически решения да укрепваме властта на ултранационалистите в управлението на страната. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от Фокус.

„Мисля, че при откриването на политическия сезон чухте много ясната позиция на ДПС. Ние не веднъж сме подкрепяли стратегически решения и на този кабинет. Доколкото конституционният проект се внася с тезата, че от успеха на реформата зависи стабилността на кабинета и пълния му мандат и някой казва на ДПС: „Подкрепете Конституцията, за да укрепите властта на фашистите в управлението”, мисля, че е сбъркал адреса”, посочи Лютви Местан.

По думите му е важно мнозинството вътре да реши в коалицията споровете, защото нямат консолидирана позиция и след това да се обърнат към опозиционните партии. „Точно вносителите трябва да ни убедят, че в името на върховенството на закона няма да го погазят. Това ще рече да ни убедят, че във всеки предложен текст може да бъде гласуван от обикновено НС, че не газим в територията на Велико НС”, поясни Местан.

Той определи като категоричен тон и експертно становище изказването на бившия конституционен съдия Георги Марков за промените в Конституцията. „По отношение на конституционносъобразността на конституционните проблеми е редно да чуем виден конституционалист като Георги Близнашки. Нерядко съм бил силно критичен към него в статута служебен премиер, но конституцоналистът Близнашки трябва да бъде чут. Мисля, че има много неясни въпроси, спорове вътре в самата коалиция, за да е на дневен ред какво би било отношението на опозиционни парти, каквато несъмнено е ДПС”, каза още лидерът на ДПС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете