Таксиметров шофьор спаси жертва на ало-измама

Таксиметров шофьор /62г./ от Стара Загора спаси жертва на телефонна измама, като отказа да предаде поисканата сума от 2800 лева на престъпниците - съобщиха от ОД на МВР в Сливен. Човекът е бил заплашван и тормозен, но въпреки това е подал сигнал в полицията.

Таксиметровият шофьор бил нает с поръчка по телефона на 14 май, за да отиде до адрес в Нова Загора. Трябвало да вземе малка пратка и да я достави на клиентите си. Обаждането било като всички останали поръчки. А подобни услуги не били изключение в работата на фирмите - обясниха хора от бранша. В Нова Загора мъж от посочения адрес му предал пакета и даже му поръчал да внимава, тъй като в него имало голяма сума пари. Таксиджията потеглил към Стара Загора. Усъмнил се, че вероятно става въпрос за телефонна измама. Вместо да предаде пратката на "клиентите", той отишъл в полицията в родния си град. Защо не са приели сигнала му, не е ясно. "Следващите два дни, те са били почивни, той преживял кошмар. Не е спал. Измамниците са го заплашвали сериозно по телефона. Наложило се да смени номера си" - разказаха криминалисти. Така още в първия работен ден на тази седмица той решил да отиде отново в Нова Загора, но в тамошното полицейско управление. Така и направил. Служители на реда веднага отишли на адреса, откъдето била взета сумата. Подозренията на таксиметровия шофьор се потвърдили. Новозагорецът /61г./, който дал парите, разказал, че на 14 май "роднина" от Германия му се обадил. Заявил, че внесъл 10 климатика от чужбина и му трябва голяма сума пари, за да бъдат платени митнически такси.

Парите са върнати на собственика. Това е първият случай в региона, в който измамниците са се опитали да използват за "муле" таксиметров шофьор.

По схемата "освобождаване на климатици от митницата" на 19 май бе измамен и 74-годишен мъж, също от Нова Загора, който дал 500 лева за нуждите на мнимия си зет от Велико Търново, също за климатици на митницата. И за двете престъпления се водят дознания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони