Възобновиха разследването за удавения в Синия вир варненец

Окръжният съд в Сливен отмени прокурорското постановление, с което бе прекратено наказателното производство за трагичната смърт на 41-годишен варненец и възложи на обвинението да доразследва случая - съобщиха от съдебната палата.

Бизнесменът от морския град се удави на 7 ноември м.г., след като влязъл с водолазен костюм и оборудване във водите на Синия вир край котленското с. Медвен. Първоначалното следствие не открило данни, че водолазът е станал жертва на престъпление. Съдът обаче е изразил друго мнение. Посочва се, че самоличността на четирима от свидетелите не е била установена, а в показанията на двама разпитани очевидци имало сериозни противоречия - единият твърдял, че мъжът е влязъл в буйните води на водопада без обезопасяващо въже, а другият заявявал обратното. Освен това при изваждането на тялото клапанът за входящия въздух от кислородната бутилка бил затворен. Този факт направил впечатление на екипа, извадил тялото. По тази причина съдът е изискал да се изясни какви са причините за затворената клапа.

Синия вир е приказно красив водопад на една от реките край Медвен и привлича както много природолюбители, така и търсачи на скъпоценности. Има легенда, че в пещера на дъното е скрито злато. Историците категорично отричат иманярското предание. Но въпреки това опасният водопад непрекъснато привлича любопитството. Според събраните свидетелски показания, именно подводната пещера е привлякла група мъже, сред които варненецът и негов приятел-съгражданин. Причините за смъртта на човека остават мистерия, докато не приключи повторното разследване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право