Владиката Галактион катастрофира на Спасовден, прокле репортери от линейка

Старозагорският митрополит Галактион (66 г.) катастрофира на Спасовден в 8,30 ч сутринта на излизане от Симеоновград. Негово Високо Преосвещенство е с пукната лъчева кост, с контузии на главата и гръдния кош.

Зад волана на владишкия "Мерцедес" бил 71-годишният шофьор Бойчо Златинов. В квартал "Злати дол" по посока Харманли леката кола тръгнала да изпреварва камион МАН, управляван от 35-годишен димитровградчанин. Товарното возило пък в същия момент завило вляво и притиснало леката кола към ограда.

"Водачът на товарната кола е предприел маневра завой наляво и в него се е ударил неправилно изпреварващият го "Мерцедес", пише в официално разпространеното след произшествието прессъобщение на полицията.

Освен митрополита сериозно е пострадал 28-годишният дякон Любен Запрянов. Той е настанен в хасковската хирургия с пневмоторакс на белия дроб, комоцио и съмнения за разкъсване на черния дроб. Животът му е в опасност.

По обяд Галактион бе качен в линейка, която от Хасково го транспортира до Стара Загора. "Проклети да сте!" Така отговори владиката на въпросите от репортери как се чувства и какво се е случило точно.

"Пътувахме за служба в свиленградското село Момково. Карах нормално на излизане от Симеоновград, когато ме засече камионът", обясни шофьорът Бойчо Златинов. 71-годишният мъж няма църковен сан и е най-леко ранен в произшествието. Той е съмо с охлузвания по главата.

"Водачът на митрополитския "Мерцедес" не е употребявал алкохол. Това отчете тестът с дрегер", казаха от областната дирекция на МВР. Възрастният мъж дори се качи в линейката, за да придружи дядо Галактиоин до Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини