Меси развали проклятието „Челси”

Стотици се простиха с Павел Панов

Валери Симеонов откри международната селскостопанска изложба „АГРА“

Подготвено е 72-часово задържане за стрелялия срещу полицаи в село Орешник

САЩ: Ще присъстваме в Черно море, Русия да свикне с това

Осиновителите на деца до петгодишна възраст ще ползват платен отпуск за една година

Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Радан Кънев: Съдебната реформа не зависи от ДПС, а от БСП

ДПС са защитници на мафията в съдебната система и е ясно, че няма да подкрепят конституционните промени. Да обяснят на своите избиратели, че съдебната система работи добре.

Този коментар направи в кулоарите на парламента съпредседателят на групата на Реформаторския блок Радан Кънев, цитиран от БГНЕС.

По-рано днес Местан коментира Кънев и обяви, че няма никакви компромати срещу него, тъй като самият Кънев е “самодостатъчен компромат”.

“Опитвам да не участвам в такива безсмислени дебати, но той явно е доста упорит и не се отказва”, коментира Кънев по адрес на Местан. Кънев каза още, че не вярва избирателите на ДПС да очакват от своите представители да се заяждат на дребно.

Водим разговори с АБВ и БДЦ, каза Кънев по отношение на предложенията за конституционни промени. По-рано днес стана ясно, че своите подписи под законопроекта за промени в Конституцията вече са сложили депутатите на Патриотичния фронт.

“РБ от момента, в който е създаден и е в преговори за правителство има една позиция – ние не сме във властта, защото ни е сладка, или както там се беше изразил господинът, а защото тази власт може да донесе промени на обикновения български гражданин. Ние нямаме място във власт, която не носи промени”, коментира Кънев отново във връзка с твърдението на Местан, че не вярва РБ да излязат в опозиция, тъй като властта им е прекалено сладка.

Кънев бе категоричен, че съдебната реформа не зависи от ДПС и “нищо в съдебната реформа не може да зависи от ДПС”, тъй като те са “политически представител на съдебната мафия”. Зависи обаче от БСП и дали БСП ще бъдат отговорни към избирателите си, каза Кънев. Според него от отношението на БСП към конституционните промени зависи и политическото бъдеще на тази партия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете