Кметът на Кричим съди за клевета депутати от Патриотичния фронт

Кметът на община Кричим Атанас Калчев е завел дела за клевета срещу депутатите от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров и Борис Ячев и техния съпартиец и местен общински съветник Божидар Попов.

Конкретният повод за съдебния иск на каращия втори кметски мандат бивш полицай срещу тримата са "клеветническите им и обидни твърдения" в предаването "От упор" по ТВ СКАТ, анонсирано от въпросната телевизия под заглавие "Страх и беззаконие властват в община Кричим".

"Не търся излишна популярност, дивиденти или реваншизъм. Искам просто клеветниците да понесат наказателната и гражданската отговорност за лъжите и клеветите. Недопустимо е националният ефир на една от водещите телевизии да бъде използван за подобни недостойни цели. Ясно е, че с обидите към мен, се цели дискредитирането ми пред обществото и най-вече пред съгражданите ми преди предстоящите местни избори. Очевидно предизборната кампания вече започна. Като човек и като длъжностно лице в качеството ми на кмет на община Кричим не мога и няма да допусна да се петни доброто ми име и да се подронва авторитета ми, изграждан години наред", така Атанас Калчев аргументира решението си да съди депутатите и общинския съветник от ПФ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони