Президентът на КТ „Подкрепа”: Не съм песимист относно увеличаването на добавката за нощен труд

Тръмп пратил писмо до Хашим Тачи, призовал Косово за споразумение със Сърбия

Гръцкият парламент одобри бюджета за 2019 г.

МВФ отпуска помощ в размер на 3,9 милиарда долара на Украйна

Министърът за Брекзит: Великобритания не може да отмени задействането на член 50 като временна мярка

Спецсъдът решава днес за мярката на Иванчева

Путин: Новото оръжие на Русия няма равно на себе си

Жълт код в цяла Източна България днес

На 19 декември 2018 да почерпят

Световната банка одобрила кредитни гаранции от 750 млн. долара за Украйна

Белгийският премиер подаде оставка

Българските полярници пристигнаха на Антарктида

Централна роля в света иска Китай Никой не може да ни диктува какво да правим, отсече Си Цзинпин

Ники Хейли загатна какъв ще е американският план за мир в Близкия изток

Американски съдия разкритикува бившия съветник на Тръмп Майкъл Флин

Бременна 17-годишна ученичка вкара прокурори в дом за деца във Враца

Прокуратурата прави обширна проверка в дома за деца, лишени от родителски грижи „Асен Златаров“ във Враца зарди бременна ученичка. Момичето е на 17 години, в деветия месец на бременността си е и има сериозен приятел. Той е 19-годишен и признава, че е баща на бебето. Категоричен е, че иска да го отглеждат заедно с невръстната майка, съобщава Konkurent.bg

Ученичката е преместена във Враца след закриването на социално-педагогическия интернат в село Лик. Началникът на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Сашка Началнишка потвърди за случая.

„Момичето е на 17 години и е в последните месеци на бременността си. Преди дни беше преместено от институцията, където е настанено“, каза тя за „Конкурент“. Началнишка уточни, че бъдещата непълнолетна майка е настанена в дом „Майка и дете“, където ще и бъде оказана нужната помощ в подходящи условия и допълни, че повече информация по случая може да бъде предоставена от отдела за закрила на детето.

„В момента всичко е наред. Правят се проучвания по случая. Нямам право да споделям информация относно това дали някой от дома „Асен Златаров“ ще понесе отговорност“, лаконично коментира шефът на отдела Петя Узунова, обяснявайки, че информацията относно проверката в дома е конфиденциална.

Свързахме се с директорката на „Асен Златаров” Анита Иванова. Тя каза, че прокурорската проверка тече вече повече от месец и от целия персонал са снети сведения по случая.

„Децата, които имат навършени 14 години са на свободен режим, което значи, че цял ден те могат да излизат и да се разхождат навън. Имат два вечерни часа – трябва да се приберат до 20,30 ч. през зимния сезон и до 21,30 ч. през летния. Физически е невъзможно да знаем какво правят през деня и да ги следим непрекъснато. В дома сме се погрижили да предоставим на по-големите максимално добра информация за предпазните средства при полов контакт. Съдействали сме си и с регионалната здравна инспекция. Говорили сме непрекъснато по темата с децата“, обясни Анита Иванова.

Очаква се прокуратурата да определи кой ще понесе отговорност за забременяването на момичето, което скоро ще запише името си сред непълнолетните родилки във Враца.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.