Бойко Пенков: ДАНС проверява стопанската дейност на болница “Св. Георги” в Пловдив

Проверката на ДАНС в пловдивската болница “Свети Георги” се извършва от двама цивилни. Става дума за проверка на договори за наеми и обществени поръчки, подписани в периода 2013-2014 г. Проверява се стопанската дейност на лечебното заведение, а не финансовата. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, предаде БГНЕС.

Не са подадени сигнали срещу болницата до Министерството на здравеопазването. В случай, че постъпят такива, на проверка отиват инспекторите на ведомството, разясни д-р Пенков.

Запитан за декларацията на Общинския съвет в Пловдив срещу сливането на Комплексния онкологичен център с други болници, зам.-министърът каза, че нормалният диалог предполага не писането на декларация, а писмо до здравния министър д-р Петър Москов.

“Нормалната практика е да се напише становище. Затова тече и обществено обсъждане, след което всяко разумно предложение се приема, а неразумните се отхвърлят с аргументи”, подчерта д-р Пенков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.