България е „Най-впечатляващият кредитополучател от Централна и Източна Европа" в годишната класация на „Глобъл Кепитъл"

България е „Най-впечатляващият кредитополучател от Централна и Източна Европа" в годишната класация на „Глобъл Кепитъл". Заместник-министърът на финансите Карина Караиванова прие престижната награда по време на официална церемония в Лондон, съобщиха от Министерството на финансите.

Високото признание за България се връчва за успешната реализация при възможно най-добрите пазарни условия на тройния транш нови бенчмаркови еврооблигации в размер на 3,1 млрд. евро, емитирани през март 2015 година. Лихвените купони бяха на най-ниските лихвени нива, постигани до момента от България на международните капиталови пазари. По време на трансакцията, осъществена в рамките на Глобалната средносрочна програма на Република България за издаване на облигации, страната ни успя да привлече изключително разнообразна и много добре диверсифицирана база от инвеститори.

GlobalCapital е водеща световна платформа за новини, мнения, данни и услуги за хора и институции, които използват и са заети в международните капиталови пазари. Годишното издание GlobalCapital Bond Market Awards включва отличия за най-добрите кредитополучатели, банки и банкери в суверенния сектор, наднационалния сектор и агенции, корпоративния и сектора на развиващите се пазари. Събитието предоставя възможност на емитентите и банкерите от капиталовите пазари да оценят постигнатото през изминалите 12 месеца и да изразят очакванията си от предстоящи предизвикателства.

Повече информация за събитието и за победителите във всички категории можете да видите тук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини