Арест за Костин заради детето в куфара

Герман Костин остава за постоянно зад решетките, защото има доказателства, че той е убил детето в куфара. Това реши вчера Софийският апелативен съд (САС).

Трупът на Никита Плотников (5 г.) изплува в куфар по поречието на р. Искър край софийското село Пасарел на 20 март. Никита е син на рускинята Анна Леонтиева, останки от нейното тяло бяха намерени край Приморско на 4 март. За смъртта й Костин няма обвинение.

51-годишният руснак е зад решетките от началото на май, когато експертиза показа, че върху кърпата, с която Никита е бил увит в куфара, има негова ДНК.

Въпреки че мярката на Костин в САС бе отложена с два дни, за да се запознае с делото, понеже има право на лична защита, вчера той запази мълчание в съда. Прокурор Николина Стойнова обаче представи ново доказателство - експертиза, според която открита самобръсначка в един от апартаментите на руснака в София, е била на Анна. Адвокатът на Костин реагира, че е безспорно, че Анна и синът й са живеели при него.

Според апелативните съдии имало доказателства, че Костин е убиецът на детето. „Върху чистите участъци на кърпата е открит биологичен материал от Костин“, обясни съдия Мария Митева. И допълни, че руснакът е засечен по движението на мобилния му телефон край Пасарел в периода, в който се предполага, че Никита е изгубил живота си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право