Нойер е спортист №1 в света

Мануел Нойер е спортист №1 на Европа и целия свят. Двете награди вратарят на „Байерн“ и Германия получи от международната асоциация на спортните журналисти AIPS. Въпреки, че остана едва трети за „Златната топка“, световният шампион от 2014-а остави зад гърба си Кристиано Роналдо. На второ и трето място в ранглистата само за Европа са тенис-идолите Роджър Федерер и Новак Джокович. А Роналдо взе третата позиция в световния вот след Федерер.

„Мануел Нойер заслужава наградата сред атлетите от всички спортове заради своите резултати, честност, както и за положително влияние и отношение в работата с медиите“, каза Янис Дарас, президент на AIPS.

Нойер е едва третият футболист с подобна награда. Преди него до №1 са стигали единствено други футболни звезди - Мишел Платини и Лотар Матеус. Класацията се прави от 1983 г.

„Благодаря много на всички журналисти – каза Нойер. - Огромна чест е да съм преди Федерер, Джокович и Юсеин Болт. Моите награди са и за всичките ми съотборници в националния отбор на Германия и „Байерн“. Без моите приятели никога нямаше да успея.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт