Наказанието на "Балкан" може да бъде намалено

През големи обрати преминава скандалът, разтърсил баскетбола преди финалите за титлата между „Лукойл Академик“ и „Балкан“. В рамките на 20-ина часа ботевградчани бяха наказани с глоба и лишаване от домакинство заради лошо поведение на част от публиката си. После се оказа, че има шанс санкцията да стане по-лека.
Фенове на „Балкан“ грозно обиждаха съдиите при победата на тима в петия полуфинал срещу „Рилски спортист“. Това накара Дисциплинарно-административният съвет на Националната баскетболна лига (НБЛ) да определи въпросната санкция, която се пада да бъде изтърпяна в третия финал за златните медали.
Вчера по обяд обаче Петър Георгиев, председател на НБЛ и президент на „Рилски спортист“, направи изненадващо заявление по случая.
„За допуснатите нарушения в мача ДАС е в правото си да наложи санкциите – пише Георгиев. - С оглед обаче важността на двубоя и в името баскетбола и истинската баскетболна публика (която вярвам не споделя изстъпленията на малка група псевдофенове), моля ДАС да преразгледа решението си. И да го замени с по-тежка глоба или изтърпяване през следващия сезон.“
По всичко личи, че по случая ще има ново заседание на ДАС, който е независим орган на НБЛ.

Първите 2 финала между „Лукойл Академик“ и „Балкан“ са в Правец в събота и понеделник. Следват мачове в Ботевград на 28 и 30 май. При разменени победи домакин на петия двубой е „Лукойл Академик“ на 2 юни.

Миналия сезон „Балкан“ загуби служебно серията за бронза, след като фенове атакуваха съдиите на първия мач с „Черно море“ в Ботевград и срещата бе прекратена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини