Прокурорът Арнаудов: Знам, че има подкуп, но не мога да докажа

„ Убеден съм, че общинският чиновник Данаил Дачев, кметският наместник Сергей Методиев и бизнесменът Николай Георгиев са извършили престъплението, за което съм внесъл обвинителен акт, но не мога да го докажа.“ Това заяви прокурорът Димитър Арнаудов от шуменската окръжна прокуратура, след като гръмна новината, че прочутото дело за подкуп е прекратено.

През 2012 г. полицията арестува Методиев при получаване на 4600 лв. от дъщерята на Георгиев, който спечели поръчка за ремонт на кварталния стадион "Чавдар". Парите били за Данчев, шеф дирекция "Европейски проекти" в общината.
В постановлението за прекратяване прокурорът сочи на първо място, че Методиев и Георгиев са сменили показанията си. Обвинението се крепяло на техните признания пред разследващите, в които подробно разказват за случилото се. В съда обаче те се отказали от този разказ, дали други обяснения и заявили, че по-рано излъгали под психически натиск. Според новите им твърдения пликът с парите е "житейски заем".

Според Арнаудов имало и полицейска прибързаност. Ченгетата не изчакали парите на строителя да стигнат до общинаря и арестували с тях посредника. Иззетите банкноти ще бъдат върнати. Данчев обмислял да съди прокуратурата за морални щети. Той не е дал никакви обяснения пред разследващите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право