Йордански туристи търсят балнео почивки у нас

България и Йордания ще работят за подписването на съвместен план за действие към Договора за сътрудничество между правителствата на България и Хашемитско Кралство Йордания в областта на туризма. За това се договориха министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на туризма и античното наследство Найеф Ал Файез.

„Двете ни страни могат да увеличат туристопотока на основата на добрите двустранни отношения, които имаме“, каза министър Ангелкова. На срещата стана ясно, че йорданските туристи имат голям интерес към възможностите за балнео и спа почивки в България. „В момента сме на финала в разработването на наредба за дейността на този вид хотели, което ще повиши качеството на предлаганата услуга“, информира българският министър. Двамата се обединиха около мнението, че трябва да се работи още по-активно в областта на туризма и се договориха да се организират съвместни експедиентски турове в най-кратки срокове.

През юни се очаква чартърен полет по линията Аман-Бургас-Аман, а през септември – Аман-София-Аман. Това стана ясно на срещата на министър Николина Ангелкова с Амджад Масламани, собственик на самолетната компания „Fly Jordan”. По време на разговора стана ясно, че в Йордания се проучват възможностите за създаване на директна линия до столицата или до някой от Черноморските ни градове.

През миналата година страната ни е посетена от 1569 йордански граждани, като 1374 от тях са били с цел туризъм. Това е увеличение от над 30% в сравнение с данните от 2013 г. Големият ръст показва перспектива за развитие на туристопотока, като се очаква конкретните стъпки за това да бъдат разписани в съвместния план за действие между двете страни.

Министър Ангелкова е на официално посещение в Йордания за участие в Световния икономически форум за Близкия изток и Северна Африка. Срещата се провежда с ексклузивната подкрепа и участието на крал Абдулла ІІ Бин Ал Хусейн и кралица Рания Ал Абдулла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес