Космически цени - 2700 евро билет на яхта в Монако

Седящо място на стол върху палубата на закотвена в пристанището на Монако яхта с изглед към трасето за “Формула 1” струва от 2700 евро нагоре. И всички са били разпродадени месеци преди неделното състезание по уличното трасе на княжеството. Държавата джудже е с най-малък капацитет за публика от всички надпревари в календара. Официално се пускат билети за 37 000 зрители. Но със зяпачите по балкони, первази, странични улици и подобни цифрата стига до 200 000 души – 7 пъти повече от населението на Монако. Номиналната цена на билетите за уикенда е от 134 евро на най-лошите места до 1600 за най-хубавите. ВИП-пакетите струват от 4900 евро нагоре.

В унисон с космическите цени в едно от най-скъпите места в Европа преди състезанието дойде новината за новия мегадоговор на Люис Хамилтън с “Мерцедес”. 120 милиона евро ще получи шампионът за трите години на удължения до 2018-а контракт. За 4 месеца тежки преговори с отбора си, и при това без да ползва мениджър, пилотът успя да си издейства по 40 милиона евро на година с бонуси и премии. Той е най-скъпоплатеният служител във “Формула 1” пред Себастиан Фетел, който от тази година взима по 35 млн. евро във “Ферари”.
Хамилтън се пребори и да търгува сам рекламните си права по образец на Дейвид Бекъм и скоро ще пусне собствена марка. Англичанинът живее в Монако и така избягва данъчното облагане на огромното си възнаграждение, тоест – ще си получи 40-те милиона на сезон до стотинка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт