Александров - гост на Блатер и ФИФА

Шефът на световната футболна централа Сеп Блатер е изпратил лична покана до Петър Александров да бъде ВИП гост на изборния конгрес на 29 май в Цюрих. Двамата са в близки отношения и по тази линия бившият национал има запазено място за всички значими събития под егидата на ФИФА начело с церемонията по награждаването на носителя на “Златната топка”. Единствените други българи на конгреса ще бъдат участниците в нашата делегация - президентът на футболния съюз Борислав Михайлов, Михаил Касабов и Борислав Попов.

Блатер е отправил поканата към Александров, когато двамата се срещнали през миналата седмица. Тогава шефът на световния футбол гостувал на младежкия турнир “Блу Старс” на ФИФА, а четвъртият в света от САЩ-4 участва в журито за избор на индивидуалните призьори в надпреварата. Призът за най-добър млад играч е връчван на бъдещи звезди като Райън Гигс, Дейвид Бекъм и Жерар Пике.

“За мен Блатер е голяма личност и най-високопоставеният ръководител в най-важния спорт в света - коментира Александров. - Всяка среща с него е като аудиенция при папата на футбола.” Българинът ще уважи поканата и ще гостува на конгреса на ФИФА.

Настоящият президент, който управлява централата от 1998-а насам, се кандидатира за пети мандат. Тронът му обаче се клати от гръмките разкрития за корупция по върховете на ФИФА и скандалния избор на домакините на следващите два мондиала - Русия 2018 и Катар 2022. Последният изстрел по Блатер дойде от шефа на полския футбол Збигнев Бонек, който призова да се смени Русия като организатор на световни финали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ