Бойкот на “Игра на тронове”

Насилието и сексът не са рядкост в “Игра на тронове”, но последният епизод явно е преминал границата. Сенаторът Клер Маккаскил призова за бойкот на сериала заради сцена с изнасилването на една от главните героини Санса Старк, излъчена в последния епизод. “Приключих с ‘Игра на тронове”, написа Маккаскил в туитър. “Сцената с водните градини е глупава. Неоправдана сцена с изнасилването, отвратителна и неприемлива.”

Сенаторът от демократичната партия на Америка не е сама във възмущението си. Фенове на сериала израсиха недоволството си из форумите, а някои сайтове спряха промотирането на поредицата въпреки популярността й сред потребителите им. “Има такова нещо като преминава на границата. И това се случи с послендия епизод. Не разваляйте хубавия сериал само за да шокирате”, написаха почитатели на историята.
Да защити сцената се включи актрисата Софи Търнър, която играе жертвата. “Когато прочетох сценария, някак си ми хареса”, заяви тя. Въпреки че шоуто следва книгите на Джордж Мартин, това не пречи на сценаристите да си добавят по някоя сцена, за да разпалят още повече страстите. Точно както стана и в най-новия епизод. Понякога обаче загубата е по-голяма от предполагаемата печалба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали