Нова фигура се появи по делото за убийството на Немцов

По делото за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов се появи нова фигура, гражданин на Чеченската република, пише „Коммерсант“, цитиран от Фокус.

Неговото име е Руслан Мухадинов. Според следствието той може да е т.нар. Русик, както го наричат обвиняемите, и за когото твърдят, че им е обещал 25 млн. рубли за убийството на Немцов.

Съгласно показанията на заподозрения в убийство Заур Дадаев, от които той по-късно се отказа, властите приеха въпросния Русик за представител на авторитетно чеченско семейство на майора на вътрените войски Руслан Геремеев.

Следователите са опитали да осъществят контакт и да разпитат Руслан Мухадинов, но той не е бил открит. Те са разговаряли с близки роднини и приятели на новия вероятен заподозрян по делото, но резултатите не са допринесли за развитието на делото. Ако другият обвиняем по делото – Тамерлан Ескерханов, припознае в Мухадинов т.нар. Русик, това ще доведе до съществени измения в делото по убийството на русикия опозиционен политик Борис Немцов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят