Проф. Генчо Начев: Няма сливане на болници, съкращаваме администрацията

Няма сливане на болници, тайна среща не е имало. Имало е официална среща. Тя беше в Министерство на здравеопазването по ранно следобедно време, в 14 часа. Това увери в сутрешния блок на bTV директорът на болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев по повод обединяването на директорите на 9 столични болници в Гражданско дружество.

„Става въпрос за създаването на едно гражданско дружество. Болниците си остават самостоятелни, но създават едно сдружение, с цел управление на немедицински дейности“, категоричен бе Начев.

И да ми предложат такова нещо, няма да го приема, отговори той на въпроса ще оглави ли 9-те болници. Тези лечебни заведения ще изберат свой управител. Естествено в болниците ще има съкращение на администрация и това е целта – да се съкратят разходите за администрация. Цели се да се облекчи дейността, допълни лекарят. В никакъв случай обаче, подчерта той, не се говори за съкращаване на медицински персонал.

Междувременно в Русе започнаха протести на лекари срещу идеята за сливания. „Нашето желание е да продължим да работим така, както сме работили досега“, категорични са медиците. Очаква се в Русе да пристигне здравният министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини