Велизар Енчев: Македония е изкуствена държава с реални проблеми

“Македония е изкуствена държава, но с реални проблеми. Езикът им е български диалект, но е циганизиран. Там има политическа лудница. Това е изкуствена държава, която един ден ще се разпадне под влияние на албанския фактор”. Това заяви пред bTV независимият депутат Велизар Енчев.

“Политиката ни трябва да е – никава подкрепа за ЕС, докато в Македония не си признаят българската история. С дивия си македонизъм те не трябва да бъдат допуснати в НАТО. Страната посяга на сърцевината на българската история”, допълни той.

Най-голямата глупост е, че сме обявили, че пращаме войска на българо-македонската граница. Войска трябва да се прати на българо-турската граница, още повече, че доизграждането на стената е един от поредните провали на кабинета, смята Енчев.

Де да беше вярно, но не е, коментира депутатът спекулациите, че България има апетити и ще си подели Македония с Албания. Преди дни руският външен министър Сергей Лавров обяви, че някои виждат в настоящите проблеми на Скопие възможност да се подели Македония, което предизвика бурни реакции от страна на българското външно министерство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.