Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Франкофони във Варна за Западните Балкани Ципрас шашнал Меркел и Юнкер с прическа като българския премиер

Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде първата в България от модерен тип

Чарли Шийн продава имението си в Лос Анджелис

България и Сърбия подписаха три меморандума за транспорта и социалната политика

Експерт: Увеличава се броят на ражданията секцио, а жените не са информирани за рисковете

Правата на жените при бременност и раждане не са гарантирани и не се спазват. Това заяви Пламен Таушанов, председател на Българската асоциация за закрила на пациентите, цитиран от “Фокус”.

“Няма регистър на бременните, няма гаранции за проследяването на бременността. Увеличава се броят на ражданията секцио, а жените не са информирани за рисковете и възможните усложнения”, категоричен е Таушанов.

„Основният проблем на жените е проследяването на бременността и този проблем не е решен, независимо от правото на някои изследвания. Много често това, което се появява като усложнения или лекарски грешки, независимо дали е свързано със смърт на детето или на майката, е именно заради липсата на проследяване. Друг проблем е изследването на генетични заболявания в пълен обем. Раждат се много деца с генетични заболявания. Когато настъпи времето за раждане жената трябва да бъде информирана за всички възможни рискове“, коментира Пламен Таушанов.

По думите му, жените срещат много проблеми и в самата болница, а здравната грижа за детето и майката след раждането също не е достатъчна. Той уточни, че ражданията секцио у нас са много повече от тези в Европа. Необходимо е да се създаде регистър на забременяването и да се следят до 1 година след раждането, каза Таушанов. Според него няма реална здравна политика за детското здравеопазване, за бременността и ражданията у нас.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.