Студент се е застрелял край Благоевград с преработен газов пистолет

е бил в неизвестност от два дни, застрелял се е с преработен газов пистолет, съобщава "Марица".

Към 20 часа снощи е получен сигнал за открития мъртъв младеж с огнестрелна рана в главата в местността "Кръста" над Благоевград. На около 300 метра от там край пътя имало изоставен лек автомобил.

Установено е, че прострелялият се младеж е 24-годишният К. Ч. Той е студент от четвърти курс в ЮЗУ "Неофит Рилски" и е състезател в академичния спортен клуб.

Във вторник сутринта младежът се прибрал от състезание, вместо в къщи отишъл в дома на приятелката си, с която били скарани. Оставил си багажа при нея, казал й нещо, след което излязъл. Оттогава спрял да отговаря на мобилния си телефон.

Близо 2 часа продължи огледа на местопроизшествието, станало в гората встрани от екопътеката, спускаща се от "Кръста" в посока парк Ловен дом над Благоевград. Край трупа е открит газов пистолет, който най-вероятно е преработен за стрелба с бойни патрони. Пистолетът е закупен от прострелялия се младеж.

Има вероятност той да се е самоубил още във вторник. Въпреки, че свидетели са видели около обяд вчера младеж да идва с лекия си автомобил, сив на цвят при "Кръста". Поседял сам на пейката с изглед към Благоевград, след което се качил и потеглил с автомобила си към Благоевград.

Лек автомобил Опел е открит на асфалтовия път на около 200 метра от "Кръста" в посока разклона за с. Делвино и благоевградския квартал "Еленово". Опелът бе паркиран край пътя, за да не пречи на движението.

Тялото на младежа е открито простреляно на около 250 метра от автомобила в посока Ловния дом, но край черния път, който от година е екопътека, водеща към "Кръста". Тялото на прострелялия се младеж е транспортирано за аутопсия от съдебен лека, който снощи е направил първичен оглед на самото местопроизшествие. Близките му са уведомени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право