Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Янко Янков напусна партията на Бареков

Областният председател на “България без цензура” Янко Янков напусна партията.

“Това решение е обмисляно отдавна, но е взето днес, поради отнемане на функциите по управление на партията на Николай Бареков от новата му жена Мария Календерска. Аз влязох в тази партия, защото повярвах на лидера Николай Бареков и на идеите, които той изповядваше, заложих си доброто име обикаляйки по градове и села да убеждавам хората, че ние сме промяната и надеждата, че сме против статуквото и че сме за нещо по-добро. Оказа се, че всичко това е било една голяма лъжа и манипулация на задкулисни договорки с партиите на статуквото, срещу което “се борихме”.

Николай Бареков се оказа поредната кукла на конци без собствено мнение и тежка дума. Още повече се влошиха нещата, когато партията започна да се командва от новата му жена. Всички, на които Николай вярваше и слушаше, бяха наричани крадци и предатели и се оказваше натиск от нея на “лидера” да се изключват тези хора от партията, ако преди това не си бяха тръгнали сами, за да може само тя да го манипулира и води за носа. В момента в централата на партията са единствено Николай Бареков и жена му и 5 човека на заплата. Аз не мисля, че това е партия, а по-скоро фирма. Не мога да бъда кукла на конци и да изпълнявам сляпо заповеди. Няма да предам доверието на хората, които ни повярваха, това са близо 5000 човека в Стара Загора и 12 500 в областта, на които аз съм гарантирал нещо по-различно.Няма и да се откажа, а ще продължа да се боря за промяна на статуквото и за по-добър живот за нас, за нашите деца и внуци.От структурите в страната Стара Загора беше последната цяла област, всички останали се пръснаха, стоят само тези, които Николай държи с пари и работа.

Мария Календерска успя в своята цел. Вече са само тя, мъжът й и 4 милиона субсидия, и огромна заплата в европарламента. Може спокойно да се радва на новите си скъпи придобивки и да се изживяват като милионери с парите на народа, с нашите пари.

Само един последен съвет към Николай Бареков: Ники, приятелю, който е слушал жена в политиката не е прокопсал, политиката е за мъже, плати си дребните суми, които дължиш на народа, на контрагентите и по хотелите, в които си спал, защото е смешно да се правиш на милионер, а да дължиш пари и да плачеш за бедните”, се казва в писмо до медиите, изпратено от Янко Янков.

От „България без цензура“ пък съобщиха, че по предложение на председателя на партията Николай Бареков Контролният съвет е решил да отнеме членството и да изключи лицето Янко Янков. Решението на КС му е било съобщено вчера на събрание в града пред общинските структури, се казва в съобщение на ББЦ до медиите.

Ето и останалата част от съобщението:

Мотивите за решението са подмолната дейност на Янков срещу единството на партията и участието му в нерегламентирани политически сделки с представители на олигархията в лицето на Христо Ковачки, уронване на престижа на партията чрез недостойното му поведението като гражданин и политическо лице, както и пропагандна дейност в полза на други политически субекти.

На практика от месец лицето Янко Янков работи за сенчестите проекти на олигарха Христо Ковачки в политиката и няма нищо общо нито с дейността, нито със структурата на ПП „Българи без цензура“.

Решението на КС влиза в сила незабавно, а в настоящия момент лицето Янко Янков не фигурира юридически в документите на партията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.