Майката на битата Сияна плачела постоянно за нея, иска да си я върне

Майката на пребитата 2-годишна Сияна постоянно плаче за нея в ареста и иска да си върне детето. Това заяви в интервю за Дарик адвокатът й Мартин Пеев от Варна, който преди няколко дни е поел защитата на Любослава Любенова. Тя е в ареста в Търговище от началото на месец май, след като момиченцето беше прието във варненската болница "Света Марина" със счупени ребра, хематоми в корема, увредени панкреас и далак, синини по цялото тяло. След претърпяна операция то беше изписано в понеделник и вече е настанено в приемно семейство. Психическото състояние на Любослава е много лошо, а тя има и физически наранявания, твърди адвокатът. Той добавя, че не би поел случая, ако не е бил убеден в невинността на Любослава.

"В понеделник психическото й състояние беше много зле – плачеше постоянно, ръцете й трепереха, каза „аз защо съм тук, какво съм направила, помогнете ми“. Грубо казано, гледаше като уплашено затворено животно", споделя адвокатът.

Пеев заяви, че Любослава преди е вземала валериан, а в ареста - още някакви успокоителни. Жената не е имала психични проблеми и не е стигала до изблици, просто е била по-емоционална. 

На въпрос дали има открити несъответствия, адвокатът отговори: "Обвинението твърди, че Любослава е извършила деянието на 28 април, а травмите на Сияна са установени при операцията й на 2 май. За мен е необяснимо как това дете може да преживее пет дни с тези травми, които наистина са били тежки."

Относно травмите на Сияна - счупени ребра, хематоми в корема, увредени панкреас и далак, синини по цялото тяло, майката единствено споделила: "не съм аз". Адвокатът все пак потвърди, че травмите не могат да се получат сами. "Попринцип синки могат да се получат не само при удар, но и при лек допир, ако детето има проблем с тромбоцитите. Не знам дали това е изследвано", допълва той.

На въпрос дали Любослава говори за Сияна, Пеев отговори: "

Непрекъснато. Казала е на Ахмед, че започва да плаче, когато чуе дете през прозореца. Иска да си върне детето, но първо трябва да приключи делото. Ако бъде осъдена, най-вероятно няма да получи Сияна."

Адвокатът сподели, че Любослава му се е сторила интелигентно момиче. "След случая служебните правоотношения на Любослава са били прекратени, както и тези на Ахмед. В момента той е безработен. Ахмед й е най-близкият човек. Живеят съвсем скромно в крайна къща в Кралево", споделя той.

До момента юристът не е получил упреци, че е поел случая. "Имам дете почти на възрастта на Сияна. Ако бях убеден в себе си, че Любослава е виновна, нямаше да поема случая", категоричен е той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини