Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Бъчварова: Каналът за контрабанда през Капитан Андреево съществува отдавна

Ще има непрекъснат мониторинг на това, което се случва по ГКПП-та. Осигурили сме ресурс, има и политически усилия, за да се преборим с този проблем. Това каза от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос за контрабандата на цигари през ГКПП “Капитан Андреево”.

Разкриването на случаите на контрабанда на ГКПП “Капитан Андреево” доказва, че правителството работи много активно и то резултатно. „Това, което разкрихме в хода на разследванията е, че такъв канал отдавна съществува, но никой не се е опитал да го ограничи“, заяви Бъчварова.

До момента са задържани 22 души за контрабанда на контролно-пропускателните пунктове. „Доста често кадри от МВР посещават контролните пунктове, за да се преборим с контрабандата. Информацията с която разполагам е, че вече са монтирани над 160 камери. Записите, с които си служим в процеса на разследването, са от тези камери“, заяви тя.

През последните месеци под ръководство на специализираната прокуратура са извършени действия срещу две високо организирани престъпни групи на теротията на ОД МВР-Варна, каза още Бъчварова.

„В краткосрочен план сме предвидили обезпечаване на предстоящия туристически сезон“, каза тя. По думите й, ОД МВР-Варна през периода, когато е водена от г-н Калчев се нарежда на последно място в сравнение с всички други областни дирекции в страната. „Тя е на 28 от 28 места по всички линии на дейност. Дирекцията има най-ниски оценки, като средната е 2,56 по петобалната система“, поясни тя. Бъчварова изтъкна, че за първото тримесечие на 2015 година малко преди освобождаването на тримата ръководители на областната дирекция тази тенденция се запазва непроменена. „Те са подали своите рапорти за искане на придобиване на право на пенсия и не са освободени от пенсия“, обясни министърът.

Полицейските служители и в момента имат готовност да съдействат при необходимост, за съвместни мероприятия по контрол и опазване на горите. „Органите на МВР и МЗХ имат непрекъснат обмен за информация и сътрудничество с цел по-добра оценка и анализ на териториите, където се наблюдава незаконна сеч“, поясни Бъчварова. Тя заяви, че и към момента съществува възможност за съвместни екипи между служите на МВР и горски инспектори. Бъчварова припомни, че на 9 януари тази година е подписано споразумение между министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието и храните за сътрудничество и взаимодействие.

Трябва да има по-строги наказания за провинилите се шофьори, каза още Бъчварова в отговор на въпрос, свързан с данни за водачи с повече от 5 невлезли в сила (висящи) наказателни постановления за нарушения по Закона за движение по пътищата.
Министърът обясни, че проблемът с недобросъвестните шофьори може да бъде решен в парламента. „От началото на 2012 година до края на месец март 2015 година са наложени заповеди за прилагане на задължителни административни мерки“, допълни Бъчварова във връзка с наложените наказания на шофьорите. Тя обясни, че част от тези мерки са отнемане на лиценза за шофиране. „За същия период до първото тримесечие на 2015 година невлезлите в сила наказателни постановления на лица са 1737, от които 810 са с до 5 наказателни постановления, а 937 са с повече от 5“, уточни министър Бъчварова. По думите й наказанията на шофьорите, които са използвали алкохол и на тези, които са шофирали без книжка, са общо 25 933 за същия период.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.