Двама загинали при катастрофа между ТИР и кола на пътя Разград-Шумен

Президентът на КТ „Подкрепа”: Не съм песимист относно увеличаването на добавката за нощен труд

Тръмп пратил писмо до Хашим Тачи, призовал Косово за споразумение със Сърбия

Гръцкият парламент одобри бюджета за 2019 г.

МВФ отпуска помощ в размер на 3,9 милиарда долара на Украйна

Министърът за Брекзит: Великобритания не може да отмени задействането на член 50 като временна мярка

Спецсъдът решава днес за мярката на Иванчева

Путин: Новото оръжие на Русия няма равно на себе си

Жълт код в цяла Източна България днес

На 19 декември 2018 да почерпят

Световната банка одобрила кредитни гаранции от 750 млн. долара за Украйна

Белгийският премиер подаде оставка

Българските полярници пристигнаха на Антарктида

Централна роля в света иска Китай Никой не може да ни диктува какво да правим, отсече Си Цзинпин

Ники Хейли загатна какъв ще е американският план за мир в Близкия изток

НДК и АБК подписаха меморандум за популяризиране на българска литература

Директорът на Националния дворец на културата (НДК) Двореца Мирослав Боршош и председателят на УС на Асоциация “Българска книга” (АБК) Веселин Тодоров подписаха първият по рода си Меморандум за сътрудничество за популяризиране на българската литература у нас и по света.

Това се случи след проведените консултации, от които НДК и АБК излязоха обединени около разбирането за важността на сътрудничеството между всички институции и организации, свързани с културата. Този меморандум е израз на ангажиментите на двете организации като носители на отговорността за рапространението, реализирането и популяризирането на българската култура и литература в страната и в чужбина.

“Значимостта на този меморандум е много голяма. От скоро се познаваме с АБК и мога да заявя, че сте една от най-професионалните организации, с които работим”, каза Мирослав Боршош. Той беше категоричен, че това е едно обещаващо начало на бъдещи съвместни действия, с които да се подпомогне българската литература и нейното популяризиране.

“Много сме доволни от досегашното сътрудничество с новото ръководство на НДК”, каза Веселин Тодоров. Той направи паралел между начина на работа с предишни ръководства на Двореца и сподели, че сега се работи по нов модел, с който нещата се случват, а целите, които се поставят, биват изпълнени. Веселин Тодоров заяви, че АБК разчитат изключително много на рицарската дума на Мирослав Боршош.

“Този меморандум е нещо изключително и се надявам той да се превърне в основа за включването към него на всички институции, имащи отношение към културата – да обединим усилията си и да помогнем на българската литература” – думи на директора на Националния център за книгата (НЦК) Светлозар Желев. Той посочи, че следващата седмица започват разговори по конкретните параметри на бъдещите съвместни инициативи – Софийския международен панаир на книгата и Софийския международен литературен фестивал. До един месец ще има планиране до края на годината, обеща той.  

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.