Самолет кацна извънредно на остров Крит, след заплаха за бомба на борда

Вижте от птичи поглед строежа на логистичната база на JYSK в Божурище (ВИДЕО)

Задържаха мъж, пребил зверски непълнолетно момиче

Димитър Маргаритов: Хванахме разреден алкохол по морето

Близки на блъснатите в Петрич младежи протестираха срещу безрасъдното шофиране

За нова вълна телефонни измами алармира полицията

Робърт Де Ниро навърши 75 години

Откриха тялото и на второто дете, паднало в морето от варненския вълнолом

50 мини мобилни телефона задържаха на Летище София

Стабилизирана е жената, която получи сърдечен пристъп до езерото „Бъбрека“ в Рила

Ъшър подкара уличен болид в Лондон Дейвид Хаселхоф откри славното рали Gumball

Община Лясковец с акт за начет за 200 000 лева по ДДС Кметът д-р Ивелина Гецова: Това е рутинна процедура. Погасяваме задължението по погасителен план

Д-р Ангел Кунчев: Няма бум на летни вируси, сезонът преминава спокойно

Показен арест на „Черни връх“ в София, задържаха Георги Кочев – Биби

Късноримска статуя лежи под стълбището на Хераклея Синтика (ВИДЕО)

Европейският пазар на онлайн реклама е нарастнал с 11,6%

През 2014 година европейският пазар на онлайн реклама е регистрирал ръст от 11,6% на годишна база и приходи от над 30,7 млрд. евро. Данните бяха огласени по време на деветата годишна конференция на IAB Европа, като част от проучването AdEx Benchmark.

Проучването AdEx Benchmark показва, че онлайн рекламата постига двуцифрен ръст за пета поредна година. Всички участници в проучването отбелязват положителен растеж, като 20 от тях са отбелязали двуцифрен растеж.

„Резултатите от проучването показват колко важна е дигиталната реклама за икономиката на Европа. Европейската онлайн реклама трябва да е напълно способна да се конкурира със сектора в целия свят“, заяви Таунсенд Фийхан, главен изпълнителен директор на IAB Европа.

Проучването AdEx Benchmark разделя пазара на онлайн реклама на три части: Дисплей реклама; Търсене и Обяви и справочници.

Дисплей рекламата надмина останалите категории с ръст от 15,2 %, като темпът на растеж се е увеличил спрямо 2013 година. През 2014 година общата стойност на приходите от дисплей реклама възлиза на 10,9 млрд. евро.

Търсенето показва растеж от 10,8 процента и вече има пазарна стойност от 14,7 млрд. евро. Търсенето продължава да е най-големият рекламен формат по отношение на приходите, но отбелязва забавяне на темповете на растеж през последните три години.

„Изследването индикира, че дори най-зрелите онлайн пазари в Европа поддържат двуцифрен ръст, което много ясно показва икономическата жизненост на сектора“, заяви Даниел Кнап, директор „Изследвания на рекламния пазар“ в IHS и автор на доклада.

Централна и Източна Европа показва силен растеж, като онлайн рекламата все още печели от подобренията в интернет инфраструктурата и възможността за широколентов достъп до интернет. Все пак ръстът в европейската онлайн реклама продължава да се задвижва от най-старите пазари в Европа.

През 2014 година пазарът на Обяви и справочници отбелязва ръст от 5,8 процента, генерирайки 4,9 млрд. евро. Пазарът се възползва от подобряването на икономиката, но среща сериозна конкуренция в Paid-for-search и Data-driven Display за рекламните бюджети.

Основен интерес от страна на брандовете ще бъдат мобилната и видео реклама.

Мобилната реклама заема 17,7 процента от Дисплей пазара с темп на растеж 72,5 % в сравнение с 2013 година.

Онлайн видео рекламата също бележи силен растеж, като вече представлява 15,1 % от Дисплей пазара.

„Запазването на двуцифрен ръст в онлайн рекламата през последните пет години показва непрекъснатото развитие на пазара на онлайн реклама. Двата формата, които задвижват това развитие, са мобилна и видео реклама. А възходът на мобилната и видео реклама е отражение на инвестициите и иновациите в онлайн рекламата, той не е просто реакция на промяна в тенденциите на потребление“, казва Елени Мароули от IHS и автор на доклада.

Топ 3 Индивидуални развиващите се пазари:

Словения – 43,1 % ръст

Ирландия – 33,3 % ръст

Беларус – 32,8 % ръст

Топ 10 на пазарите:

Великобритания – 8,9 млрд. евро

Германия – 5,4 млрд. евро

Франция – 3,7 млрд. евро

Италия – 1,9 млрд. евро

Русия – 1,8 млрд. евро

Холандия – 1,5 млрд. евро

Швеция – 1,0 млрд. евро

Испания – 0,9 млрд. евро

Дания – 0,7 млрд. евро

Норвегия – 0,7 млрд. евро

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.