3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Представител на Русия: Лавров се позовал на медии в изказването си за Македония

За българската страна са категорично неприемливи внушения от какъвто и да било характер за участие на България в сценарии за дестабилизация на Република Македония. Това са заявили от МВнР, цитирани от БГНЕС, на среща с временно управляващия посолството на Руската федерация в София Александър Шапел във връзка с изказванията на Сергей Лавров.

На 21 май 2015 г. заместник-министърът на външните работи Валентин Порязов покани на среща в МВнР временно управляващия посолството на Руската федерация в София Александър Шапел (посланик Исаков е извън страната), уточняват от външното ни министерство. От руската страна бяха поискани разяснения във връзка с изказването на министъра на външните работи Сергей Лавров пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация и споменаването на България в контекста на сценарии за дестабилизация на Република Македония. Пред руската страна бе представена подробно българската позиция в подкрепа на териториалната цялост и суверенитета на Република Македония. Подчертано бе, че за българската страна са категорично неприемливи внушения от какъвто и да било характер за участие на България в сценарии за дестабилизация на Република Македония.

Руският представител подчерта, че в изказването си министър Лавров не е имал предвид участие на български официални лица в разговори, свързани с подялба на Република Македония. Изказването не е визирало официалната българска позиция, а идеи, тиражирани в медийното пространство, включително българското. Българската страна прие това разяснение. В същото време посочи, че в официалното изказване на руския външен министър това разграничение не е било направено, което е породило необходимостта от категорична българска реакция. Стабилността на Западните Балкани е от първостепенно значение за нашата национална сигурност и не можем да си позволим каквато и да било двусмисленост по този въпрос.

Българската страна подчерта също, че кризата в Република Македония има политически характер и не трябва да се допускат внушения за нейното прерастване в етнически конфликт.

Двете страни се съгласиха, че политическата криза в Република Македония следва да бъде преодоляна във възможно най-кратък срок и изложиха различни виждания за механизмите, които могат да бъдат приложени за постигането на тази цел, съобщават още от МВнР.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете