Отварят втори мол в Търново

Отварят втори мол в центъра на Велико Търново. След като години наред сградата бе затворена, сега ще разполага са 30 магазина, заведения и офиси. Паркингът към него е със 100 места, а подходът е от малката уличка зад храма на Темида. "По довършването на обекта се работи усилено, а въвеждането в експлоатация ще е до 2-3 месеца. Помещенията в сградата, която е наименована като "Скай център", вече се отдават под наем", разясниха от общинската управа.

Строителството на сградата стартира още през 2006 г. на мястото на бившата постройка на "Балканбанк", която години наред стърча в груб строеж. После 10 000 кв.м застроена площ бяха вдигнати за 4 г. Заради кризата обаче през 2010 г. обектът бе замразен.

Sагата с многострадалната постройка е от десетилетия. През 2012 г. тя стана собственост на Първа инвестиционна банка. Финансовата институция се опитваше да го продаде срещу 15 млн.лв, но не успя и реши да го довърши.

В "Скай център" ще се помещава и новият офис на великотърновската Адвокатска колегия. Преди година юристите осъдиха фалиралия строител за 20 000 лв пропуснати ползи. Претенцията им бе, защото не можеха да ползват помещенията, които сами довършиха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони