И вторият Сашо в управата на ЦСКА си тръгна - Тодоров хвърли оставка

Александър Тодоров подаде оставка като изпълнителен директор на ЦСКА. "Подал съм си оставката, която е приета и която е внесена в Агенцията по вписванията. Агенцията ще ме отпише като изпълнителен директор на ЦСКА", каза Тодоров на пресконференция, цитиран от "Спортал".

"Новите мажоритарни собственици по една или друга причина не желаят това дружество да продължи в този си вид. Те имат концепция, предполагам, че утре на обявената среща ще си я развият пред всички привърженици, но за мен тази концепция е изключително рискова и за мен необмислена от всички аспекти. Тя ще бъде изключително много атакувана и юридически, така че за мен тази концепция трябва да е много добре изпипана, но аз не виждам как ще стане това.

Най-малкото до голяма степен УЕФА ще има много сериозни претенции, предполагам. Пожелавам им успех и това, което са намислили, ако могат да го направят, но това е изключително погрешно нещо. Моята концепция е да се оздрави съществуващото дружество и да не се разпилява активът – футболистите, отбора, защото един отбор се гради много, много трудно", добави бившият шеф на "червените".

"Преди две години заварихме клуба с 38 млн. лева дългове. Със споразуменията с Титан те опростиха 8 милиона. В момента е сведен до 19 млн. за тези две години. В момента дългът към НАП е 10,6 млн. Самата главница е около 7 млн.

Миналата седмица се свърза с мен човек с английски паспорт от турски произход – Дениз (Кизилоз), който беше провокиран от цялата финансова групировка, която седи зад него – на Александър Томов. Започна да се подготвя контракт, в който изрично беше написано, че само при определена сума от 640 000 евро, която е само за най-спешните разплащания, в която влизат и разплащанията към НАП и към други три лица, за които има забележки от лицензионната комисия, само при тези плащания щеше да има прехвърляне на акции.

Смятам, че все пак тази сума не е толкова малка, за да иска някой да я даде и да не продължи издържането на този отбор. Той вчера ми изпрати по имейла писмо, в което освен тази сума, е готов още другата седмица да даде още 2 млн. евро, от новия сезон да се подпише договор с нов генерален спонсор и така клубът да продължи своя път по начина и по модела, по който вървим сега, т.е. съществуване на ПФК ЦСКА и намаляване на задълженията, които този отбор има и участието му в А група. Това за мен е единственият работещ модел. Всичко останало няма как да проработи, а и е много уязвимо", добави Тодоров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт