Жертвите на катастрофата край Варна - две млади жени и млад мъж. Автомобилът не спрял на знак "Стоп"

Две млади жени и мъж загинаха, а шестима са в болница след зверска катастрофа на пътя Аксаково - Кичево. Мелето се случило в петък малко след 13,30 ч на разклона за с. Долище.

Автомобил "Волво", пътуващ от с. Каменар към Долище не спрял на знак "Стоп" и налетял върху минаващ по главното шосе микробус "Мерцедес". От мощния удар леката кола отхвърчала в съседната нива, смачкана до неузнаваемост.

На място загинали тримата пътници на възраст между 20 и 25 г. Едно от телата изхвърчало на метри от мястото, а за да извадят другите две спасители от противопожарната служба трябваше да срежат намачканите ламарини на колата.

Водачът й - 22-годишен жител на Белослав, се е разминал със смъртта, но е ранен, потвърдиха от полицията. Заедно с него във варненската МБАЛ "Св. Анна" с три линейки бяха откарани и петимата пътуващи в микробуса. "Те са млади мъже на възраст от 22 до 33 г. Най-тежко е състоянието на един от тях, на 27 г., който е с черепно-мозъчна травма", обясни директорката на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна д-р Мая Рашева.

По-късно в болницата се установи, че веднага ще бъдат оперирани още двама от ранените, които имали вътрешни кръвоизливи. Пострадалите мъже от микробуса са били строителни работници, които се прибирали от обект във варненския кв. Виница към родните си села в Силистренско, разбра "Труд". Заради тежкия инцидент пътят Аксаково-Кичево остана затворен за около 2 часа. Трасето е едно от най-рисковите в региона. "Въпреки че има ограничителни знаци, мнозина не ги спазват и това кръстовище всяка година взема жертви", коментира потресен кметът на Долище Иван Костов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини