Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

€ 1,8 млрд. от ЕС за Киев

ЕС отпуска на Украйна 1,8 млрд. евро заем срещу ангажименти за структурни реформи и борба с корупцията. Това стана ясно на среща на върха на Източното партньорство в Рига, където евролидерите решиха и да отпуснат по 200 млн. помощи за Украйна, Грузия, Молдова, Азербайджан, Армения и Беларус.

Заради притеснения на някои страни членки на ЕС обаче обсъждането на безвизовия режим за гражданите на Украйна и Грузия бе отложено за 2016 г. Още по-мъглява в бъдещето остана и евентуалната евроинтеграция на тези прозападни бивши съветски републики. ЕС само декларира решимост да се застъпва за териториалната цялост на партньорите си.

Българският премиер Бойко Борисов заяви в Рига, че страните от Източна Европа не бива да бъдат заставяни да избират между ЕС и Русия, защото Източното партньорство не чертае нови разделителни линии в Европа. „Установяването на функционираща демокрация, стабилни институции и силна икономика е в интерес както на ЕС, така и на Русия“, каза Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.