На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Без електронен фиш от камерите на КАТ

Електронни фишове от 148-те мобилни камери няма да бъдат издавани, докато службите КАТ не получат от новите знаци, предупреждаващи за снимане. Първите бройки от знак Е24, който се поставя преди зоните за контрол на скоростта с автоматизирани технически средства или система (АТСС), ще се появят по републиканската пътна мрежа. Преди да бъдат монтирани в градовете обаче, могат да минат и месеци.

Според влязлата в сила от днес наредба на МВР за използване на АТСС знакът Е24 е задължителен и без него пътните полицаи не могат да пращат “честитки” по пощата. Те трябва да продължат да спират шофьорите, движещи се с превишена скорост, и да им пишат акт или фиш. Знак Е24 трябва да има и за 25-те стационарни радара.

От КАТ увериха, че са започнали да дават заявки за знаци Е24 още от 12 май – деня, в който наредбата е подписана от вътрешния министър Румяна Бъчварова. “Труд” научи от агенция “Пътища”, че част от табелите за републиканската пътна мрежа са вече готови, но предстои да бъдат издадени разрешителни за монтирането им, което да отговаря на всички изисквания за пътните знаци.

На много места общинските пътни служби не са започнали никакви процедури. От Столичната община например заявиха, че нямат заявка от КАТ и поставиха въпроса кой ще плаща новите табели, за които те нямат предвиден бюджет. Ченгетата заявиха, че от вчера имат заявка и за София, а за плащането законът е ясен – изработването и слагането на знаците е изцяло за сметка на стопанина на пътя – общинските пътни служби и агенция “Пътища”.

Въпреки неяснотите мобилните камери продължават да работят с пълна пара в дните около абитуриентските балове. КАТ-София ще използва 4 мобилки и още 2 ръчни камери, за да снима кортежите, съобщи шефът комисар Тенчо Тенев.

КАТ-София ще следи кортежите от 23 до 31 май, когато ще имат балове 131 столични училища в над 50 заведения. Камерите ще снимат абитуриенти, които висят от прозорците или се возят по капаците на колите. Шофьорите им ще бъде привиквани и глобявани с 50 лева. Същата сума ще плащат и абитуриенти, ако получат фиш, че се возят без колан.

Кортежите ще бъдат спирани само при тежки нарушения – употреба на алкохол, минаване на червено, предизвикване на катастрофа. Пълен целодневен контрол по време на баловете ще има на 6 столични булеварда – “Тодор Александров”, “Цариградско шосе”, “Цар Борис ІІІ”, “Черни връх”, “Владимир Вазов” и “Васил Левски”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.