"Базел" не пуска Иван Иванов

„Базел“ няма да пусне Иван Иванов в националния отбор за контролата с Турция и евроквалификацията с Малта. Все още повиквателни не са раздадени, но клубът не желае да се рискува повече здравето на футболист №1 на България за 2013 година. Иванов стана шампион на Швейцария с „Базел“ за втори път, но не изигра нито един мач през сезона. Защитникът получи тежка контузия на коляното преди 14 месеца. Оттогава претърпя 2 операции, като се очакваше миналия месец да е готов за игра.

Иванов започна да тренира заедно с отбора, но е изключено да запише официален мач в оставащите два кръга. Треньорът Пауло Соуза въобще не е видял бранителя в действие, откакто пое отбора. Затова държи Иванов да направи пълноценна лятна подготовка под внимателния поглед на лекарите, за да започне новия сезон на пълни обороти.

В същото време контролата срещу Турция ще бъде преместена от Бурса за Истанбул. Мачът е на 8 юни. Все още домакините не са посочили на кой стадион ще се играе мачът. Най-вероятно отпада опцията за 83-хилядния „Кемал Ататюрк“, където бе великият финал в Шампионската лига „Ливърпул“ - „Милан“ през 2005 година. Но със сигурност няма и да е на тренировъчна база, както бе двубоят ни със Саудитска Арабия (2:0) по времето на селекционера Лотар Матеус. Вероятно турската федерация ще говори с „Галатасарай“ и „Фенербахче“ за техните стадиони. Двата клуба играят на изключително модерните „Тюрк Телеком Арена“ и „Шюкрю Шалачоглу“, приел последния в историята финал за Купата на УЕФА през 2009-а, когато „Шахтьор“ (Донецк) победи „Вердер“ с 3:2.

Националите ще пътуват с редовен полет за Истанбул, а след прибирането до България ще летят с чартър за евроквалификацията с Малта на 12 юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ