Магистрати ще правят оглед край дома на Петко Стрелеца

Съдебният състав, който гледа делото срещу 54-годишния Петко Петков от Лясковец, след месец ще прави оглед край дома му, където на 14 март миналата година се разрази кървава престрелка. Тогава отряд барети атакува жилището на бившия готвач, за да му отнеме незаконно притежавани оръжия , а той откри огън срещу униформените. Петков е обвиняем за убийството на 40-годишния спецполицай Емил Шарков и за раняването на други шест барети.

Процесът срещу Петко Стрелеца стартира на 7 май в Окръжния съд във Велико Търново и продължи до петък. Разпитани бяха близо стотина свидетели и вещи лица. Делото бе отложено за 22 и 23 юни. Предвидено е първия ден да бъдат разпитани двама командоси, полицай и вещо лице, които сега не се явиха в съдебната зала.

Съдът уважи искане на защитниците на Петко Петков за повторен разпит на негова съседка. „Жената твърди, че живее на около 30 м от дома на Петков и в злополучната сутрин видяла смъртта на Емил Шарков. Оказа се обаче, че разстоянието между двете кооперации е доста по-голямо”, обясни адвокат Иво Пазарджиев, който е един от тримата защитници на Петков.

Заради възникналото противоречие на 23 юни съдебният състав лично ще отиде в Лясковец, където ще бъде извършен оглед.

На финала на последното съдебно заседание, подсъдимият настоя съдът да призове като свидетели по делото премиера Бойко Борисов и бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Магистратите обаче отхвърлиха искането като неоснователно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право