Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Ректорът на ВТУ развенча митове за себе си

Ректорът на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий” проф. Пламен Легкоступ развенча пред журналисти митове, които са се родили за него по време на двата му мандата. Именитият художник покани представителите на регионални и национални медии в петък вечерта в дома си във великотърновското село Арбанаси на соаре по случай завършването на управленската си дейност начело на великотърновския университет. Като дар от гилдията ректорът получи сечена позлатена монета за късмет и специално изваян камък амулет.

„Занапред ще имам повече свободно време и можете често да ми идвате на гости”, каза проф.Легкоступ, докато посрещаше репортерите в потъналия в зеленина и цветя двор на къщата си. Под стряхата на арбанашкия си дом той бе разпънал трапеза с мезета и питиета. Завърза се сладка приказка под навеса оформен като битов кът с камина, където домакинът с типичен за творец вкус е подредил старинни предмети-гвоздеи, подкови, саби, ключове, глинени съдове и дори народни носии.

„Това е моят скромен дом. През годините се наслушах на какви ли не небивалици. Говореше се, че чешмите ми са със златни кранчета. Пускаха приказки, че в двора ми има хиликоптерна площадка. Тук кацал вертолет и возел туристи срещу 200 евро”, смее се проф.Пламен Легкоступ.

На 25 май той ще сдаде поста на един от четиримата кандидати . За ректорското място се борят историкът проф. Милко Палангурски, настоящият зам.-ректор проф. Петко Петков, бившият зам.-ректор проф. Стела Дерменджиева и деканът на Филологическия факултет проф. Христо Бонджолов. Запитан кого ще подкрепи за свой наследник, проф.Легкоступ отвърна: „Този, който най-малко злослови срещу мен”.

Според проф.Пламен Легкоступ още в понеделник вечерта университетът ще има нов ректор и няма да се стигне до балотаж. Самият той от седмица си събирал вещите от кабинета. „Това е тягостно занимание, но пък много от предметите и книгите, ми върнаха приятни спомени от изминалите 8 г”, сподели проф.Легкоступ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете