На 19 юли 2018 да почерпят

Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Ректорът на ВТУ развенча митове за себе си

Ректорът на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий” проф. Пламен Легкоступ развенча пред журналисти митове, които са се родили за него по време на двата му мандата. Именитият художник покани представителите на регионални и национални медии в петък вечерта в дома си във великотърновското село Арбанаси на соаре по случай завършването на управленската си дейност начело на великотърновския университет. Като дар от гилдията ректорът получи сечена позлатена монета за късмет и специално изваян камък амулет.

„Занапред ще имам повече свободно време и можете често да ми идвате на гости”, каза проф.Легкоступ, докато посрещаше репортерите в потъналия в зеленина и цветя двор на къщата си. Под стряхата на арбанашкия си дом той бе разпънал трапеза с мезета и питиета. Завърза се сладка приказка под навеса оформен като битов кът с камина, където домакинът с типичен за творец вкус е подредил старинни предмети-гвоздеи, подкови, саби, ключове, глинени съдове и дори народни носии.

„Това е моят скромен дом. През годините се наслушах на какви ли не небивалици. Говореше се, че чешмите ми са със златни кранчета. Пускаха приказки, че в двора ми има хиликоптерна площадка. Тук кацал вертолет и возел туристи срещу 200 евро”, смее се проф.Пламен Легкоступ.

На 25 май той ще сдаде поста на един от четиримата кандидати . За ректорското място се борят историкът проф. Милко Палангурски, настоящият зам.-ректор проф. Петко Петков, бившият зам.-ректор проф. Стела Дерменджиева и деканът на Филологическия факултет проф. Христо Бонджолов. Запитан кого ще подкрепи за свой наследник, проф.Легкоступ отвърна: „Този, който най-малко злослови срещу мен”.

Според проф.Пламен Легкоступ още в понеделник вечерта университетът ще има нов ректор и няма да се стигне до балотаж. Самият той от седмица си събирал вещите от кабинета. „Това е тягостно занимание, но пък много от предметите и книгите, ми върнаха приятни спомени от изминалите 8 г”, сподели проф.Легкоступ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.