Фандъкова откри филиал на Столична библиотека в Студентски град

Библиотеката е многовековна и традиционна институция в България. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова на откриването на филиала на Столична библиотека в „Студентски град”, предаде „Фокус”.

“Ние виждаме, че новите технологии не просто не изместват библиотеките, а напротив те намират място в тях”, заяви кметът Фандъкова. Тя поздрави за модерния подход столичната библиотека и заяви, че отварянето и на филиал в Студентски град са открити 5 работни места. “Това е едно дело много ефективно и съвместно, на много хора. Факт е, че вече имаме възможност да открием филиала, но оттук нататък ще трябва да го изпълним със съдържание”, посочи кметът.

По думите й, младите хора, студенти или просто посетители от район „Студентски” могат да влязат и да се възползват от богатия фонд на книгите на столичната библиотека. “Тук виждаме първите 3 000 книги и те ще се разрастват, но всяка една книга от изключително богатия фонд книги на столичната библиотека може да бъде достъпен при заявка или през компютъра”, уточни Фандъкова.

„Още по-сериозен е подходът за срещата със съвременните български писатели. Личният пример, докосването до личността е най-заразително и тук в съботите ще се организират срещи с писатели, за да може да се стимулира четенето и духовността в район Студентски. Младите хора ще имат възможност между 10:00 и 19:00 часа да се докосват до тайните на книгите”, заклюи столичния кмет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.