Затворник съди Пловдивския затвор заради мизерни условия за живот

Затворник ексхибиционист с дoживотна присъда за убийство, съди Пловдивския затвор за 1800 лева. Назъм Назми Азис се оплаква от лошите санитарно-хигиенни условия в килиите. По думите му там се въдят мишки и хлебарки, мирише зле, в някои от помещенията за доживотните няма тоалетна, а след 22 часа са принудени да използват за физиологичните си нужди кофа. Основните свидетели по делото на Назъм Азис са други двама убийци с доживотни присъди. Людовик Толумов и Павел Пенчев потвърдиха думите му за лоши битови условия, съобщава marica.bg.

Назъм Назми е осъден на присъда до живот за зверското убийство на таксиметров шофьор в Хасково. За няколко години е обиколил вече три затвора, сред които и Пловдивският.

Докато лежа в килия в Стара Загора, той получи своите 5 минути слава, като се съблече чисто гол по време на разходка в карето и влезе в новините. След това заведе дело в Административния съд в Стара Загора за 3000 лева, като се ожали от поведението на надзиратели, които го малтретирали, докато се събличал, но искът му бе отхвърлен.

Пред други затворници Назми казвал, че си хвърлял демонстративно дрехите, защото искал да му осигурят жена. Искът му беше отхвърлен. Вчера съдът назначи експертиза и отложи делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони