Студентът от Благоевград се е застрелял с краден пистолет от бивш полицай

24-годишният Крум Чобанов се е застрелял с боен пистолет, който бил откраднат преди две години от бивш полицай. Това установи разследването на самоубийството на студента-хандбалист, който решил да си сложи край на живота след скандал с приятелката си.

Първоначално се смяташе, че той се е гръмнал с преработен газов пистолет. Но впоследствие е установено, че оръжието е пистолет марка АП, калибър 7,6 мм. Справка показала, че оръжието е било законно притежавано от бившия полицай Искър Георгиев, който за кратко е бил и зам.-кмет по сигурността по времето на кметуването на Лазар Причкапов в Благоевград.

В полицията справка е показала, че пистолетът е бил откраднат преди години от дома на бившият полицай за което той е подал веднага сигнал. От тогава до сега никъде не излязло откраднатото оръжие. Не е ясно как краденият пистолет е попаднал в ръцете на 24-годишния студент по право Крум Чобанов, който има чисто досие.

Криминалистите са намерили само една гилза до тялото, както и пистолета. Все още разследването продължава по версии за самоубийство и склоняване към такова.

Крум се е прибрал във вторник от хандбално състезание в Пловдив, но отишъл при приятелката си. Там се скарали и тя сложила край на връзката. След това Крум отишъл с колата си при 33-метровия кръст над града и в гористият район се гръмнал с оръжието в дясното слепоочие.

Младежът бе погребан в събота следобед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини