“Фейсбук” отчита значителен ръст в поставените под предупреждение или премахнати публикации с екстремистко съдържание

Движението в тунел “Ечемишка” на “Хемус” ще бъде двупосочно в тръбата за Варна днес

Комисия в американския Сенат одобри номинацията на Майк Помпео за държавен секретар

Страните от Г-7 може да въведат нови санкции срещу Русия заради ситуацията в Донбас

Над 85 държави и организации ще участват във втората конференция “В подкрепа на бъдещето на Сирия” в Брюксел

МВнР: Няма данни за пострадали българи при инцидента в Торонто

Макрон пристигна на тридневно посещение в САЩ

Шофьорът на вана, който уби 10 души в Торонто, е участвал в програма за хора със специални нужди

Обсъждат балканските проекти в Букурещ Премиерът ще участва и в среща на ПСЮИЕ в Словения

Приеха Джордж Буш-старши в болница заради инфекция

18 души загинаха при пожар в караоке бар в Китай

Военен самолет се разби в Тунис, загинали са двама души

Задържаха заподозрения водач на вана, който уби 10 души в Торонто

Полицията залови голия мъж, убил четирима души в Тенеси

Времето ще е слънчево

Битка за наследството на застреляния лихвар Доневио

Джип “Мерцедес ГЛ 320 ЦДИ 4 МАТИК”, собственост на осиротялата фамилия на застреляния лихвар Васил Донев- Доневио, в лицето на новата му съпруга Ивелина и двете и деца, е в ръцете на съдия изпълнител, заради претенциите на първородния син на Донев -Валентин . Джипът ще бъде продаден на търг, с първоначална цена, от която да тръгне наддаването 26 400 лева, съобщава struma.com

Валентин Донев разсипа Ивелина и децата и от съдилища и буквално ги остави без нищо, придобито по време на брака на Ивелина с баща му. Донев има 4 деца от двете си жени. Валентин, на 24 г. и Йорданка, на 19 г., са от първия му брак, а другите – Васил, на 7 г. и Мария, на 3 г., са от втората жена Ивелина и се представляват от нея. Големите деца не са в добри отношения с втората жена на баща им.и веднага след разстрела започнаха да водят съдебни битки за отнемане на бащиното им имущество ,останало у Ивелина и децата й.

Доневио, бе застрелян на път за кравефермата си в разложкото с. Баня на 3 юли 2012 г. Тогава килърите убиха и шофьора му Бинко Робов, както и работничката Емине Кьосова, пътуващи за кравефермата. Валентин по това време бе зад граница ,където учел . Веднага след разстрела на баща си той се прибра в Банско и започна да управлява голяма част от бизнеса му по трасето Банско – София. Направи луксозна дискотека в курортния град ,която в момента е отдадена под наем. Взе кравефермата и се зае с възстановяване на загубите на баща му и лишаване на второто му семейство от всичко, на което са били собственици, когато Донев беше жив.

В битката за наслеството се оказа, че освен имоти, Доневио имал и кредит от 400 хил. лв., теглен през 2008 г., който сега банката прехвърли на четиримата наследници. Банковият заем е обезпечен с ипотека. След убийството му, синът Валентин от юли до декември 2012 г. е внесъл общо 19 141 лв. по кредита. Като наследници с равни права и задължения, той е поискал с нотариална покана, малолетните деца, чрез майка им Ивелина, да му възстановят по една четвърт от сумата или общо 9570 лв. Те, обаче не му дали парите и той завел дело.

Разложкият съд не прие представените документи от Донев и отхвърли искането му ,но окръжният съд призна направените от Валентин вноски по кредита на баща му. Осъдиха малолетните Мария и Васил, чрез майка им Ивелина, да му платят общо 9570 лв., плюс лихвите, както и разноските по делото на двете инстанции, които са 2175 лв.Вероятно с част от парите за джипа Валентин ще бъде възмезден за направените от него плащания по този кредит.

Отношенията между Валентин и Ивелина в Банско са пословични, банскалии не очаквали, че 24- годишно момче,което дълги години е било в чужбина и не е имало непрекъсната връзка с баща си, ще прекъсне образованието си, за да дойде тук и да започне амбициозна борба за вземане на бащините му имоти и наследството си. Донев-младши бе ангажирал цяла плеада от адвокати, за да събере раздадените от баща му кредити срещу лихва.

В същото време новата съпруга на Доневио, Ивелина, която му роди две деца ,страда от остър финансов недоимък. Така и до днес няма яснота, кой и защо екзекутира посред бял ден Васил Донев. В Банско се говори, че в последните години от живота си, Донев се самозабравил в отношението си към длъжниците си, при разпитите на негови познати, след смъртта му полицията извади на светло факти, които утвърдиха работната версия, че Донев е поръчан от някой, с когото имал неуредени финансови взаимоотношения.

Днес, обаче за този разстрел вече никой не говори, килърите се оказаха неуловими, а вероятно и търсенето им спря.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.