Ще се прави нов ЦСКА, чао на Европа

ПФК ЦСКА АД почти сигурно няма да продължи да съществува, но ЦСКА ще играе в „А“ група. Това разбраха феновете от срещата със собствениците Ивайло Манджуков и Милко Георгиев. Как ще стане това? Никой не дава обяснение, явно ще бъде с държавно съгласие.

По добра стара традиция на сегашното ръководство срещата с феновете се забави точно с един футболен мач - 90 минути. В обявения час - 12, на стадиона имаше само петдесетина запалянковци. И залата беше заета с деца, които играеха таекуондо. Шефове? Нито един. Откакто Манджуков командва в ЦСКА, се знае едно - пресконференции се бавят или отлагат. Обявени като безкрайно важни дебати със запалянковци - също. Първи след половин час закъснение дойде Милко Георгиев и си навлече част от гнева на феновете. В 13,15 ч най-накрая се появи и Манджуков. Някои от феновете вече си бяха тръгнали в знак на несъгласие с клубната политика, но повечето останаха.

В експозето си Манджуков опита да трогне запалянковците с тежката ситуация в ЦСКА и накрая накара журналистите да напуснат. Срещата била само с фенове. Имаше и стари, и млади.

ЦСКА е аут от Европа, потвърди и началникът. Явно не бе чул думите на баща си Петър Манджуков от 16 април, когато се гарантираше, че лицензът е спасен. Но пък било сигурно, че ЦСКА остава в „А“ група. Никой в клуба не разговаря за вариант, при който „червените“ ще вземат лиценза на друг клуб. И тук противоречие! Два дни по-рано Милко Георгиев обяви смело, че ЦСКА обжалва решението на Лицензионната комисия, а лицензът е еднакъв и за Европа, и за „А“ група.

„Със сигурност няма да играем в евротурнирите следващия сезон - призна сега Манджуков. - В понеделник ще пуснем жалбата.“

Според него британският бизнесмен от турски произход Дениз Кизилоз, който се появи в последните дни с обещания за милиони, бил, меко казано, несериозен. Като цяло в изказването на Манджуков пред запалянковците нямаше нещо ново и непознато.

Въпрос №1 е как ще се направи нов клуб, който да бъде разпознат на първо място от закона, после от БФС и феновете. Ако държавата реши да опрости близо 11 милиона лева дълг към НАП, то всеки от останалите кредитори - бивши футболисти, треньори, мениджъри и служители, могат да атакуват в съда позволението на новия клуб да играе в „А“ група. От футболния съюз показват максимална благосклонност към възможността ЦСКА да остане в елита, въпреки че ще бъде атакуван от вси страни.

Така вариантите пред ЦСКА остават три. Най-невероятният е някой Чичко Паричко да се появи в последния момент и да вземе клуба с всичките му пасиви. Вариант №2 е ЦСКА да бъде обявен в несъстоятелност и да изчезне от професионалния футбол. А третата опция е най-вероятна - създаване на нов клуб, който да бъде допуснат в „А“ група. Тук идва въпросът - кой ще бъде негов собственик? И дали феновете биха припознали Ивайло Манджуков и Милко Георгиев като хората, с които да започне нова глава в историята на ЦСКА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ