Европейски “Литекс”

“Литекс” повали шампиона “Лудогорец” с 4:2 в зрелищен сблъсък в Ловеч. Домакините успяха да заличат пасив от 0:2 и да стигнат до пълен обрат.

Първенецът от Разград рядко изпуска мач, когато води в резултата, а сега пропиля аванс от два гола. Супергерой за “оранжевите” стана норвежецът Бьорн Маарс, който изработи дузпа и направи хеттрик за едно полувреме. Победата се отрази положително на позицията на “Литекс” в класирането, тъй като един от конкурентите за второто място “Локомотив” (Сф) завърши 1:1 срещу ЦСКА. Така ловчанлии изпревариха “железничарите” и излязоха на трето място с равен актив с втория “Берое”, който съсече у дома “Ботев” с 2:1. Възелът за среброто и бронза и участието в Лига Европа ще бъде разсечен окончателно чак в последния кръг.

“Лудогорец” поведе в Ловеч още в 6-ата минута, когато Върджил Мисиджан довкара топката след удар в гредата на Жуниор Кишада. Заредиха се опасности пред двете врати, а в 32-рата минута треньорът на домакините Красимир Балъков изригна край страничната линия с претенции за дузпа. След това Бьорн Маарс изпусна да изравни. Точно преди почивката Марселиньо покачи на 2:0 за “Лудогорец”, наказвайки грешка в защитата на “Литекс”. В началото на втората част Бьорн Маарс изработи спорна дузпа, реализирана от Пауло Регуло. Ловешкият тим се надигна за обрат. Задачата им бе улеснена от контузията на Кишада, който бе заменен принудително. В 65-ата минута Бьорн Маарс вкара с глава за 2:2, а в следващата минута отново той нокаутира шампиона за 3:2. До края на мача имаше повече нерви и по-малко голови ситуации. При една от домакинските контри Бьорн Маарс оформи своя хеттрик с трети гол в добавеното време – 4:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ