Застреляха с картечница полевия командир на ЛНР Алексей Мозговой

Един от най-известните полеви командири, контролиращи Луганската народна република Алексей Мозговой е бил убит днес, съобщава lifenews.ru. Джипът, в който е пътувал командирът на бригадата „Призрак” е бил нападнат със стрелково, в това число и едрокалибрено оръжие. Главният редактор на lifenews Анатолий Сулейманов на своя профил в Туитър съобщава, че са загинали общо осем души.

Според информация на „Новая газета” Мозговой е бил ранен тежко и „данните за местонахождението му тепърва се изясняват”.

Нападението е станало около населения пункт Михайловка в Луганска област. Джипът, в който са се намирали Мозговой и съратниците му, е бил нападнат от стрелково оръжие, имало е и картечница. Действала е диверсионна група.

LifeNews съобщава още, че в колата на Мозговой са били двамата му охранители, началникът на службата му по безопасност, както и прессекретарят на бригадата. Имало е и още трима души.

Нападателите са успели да взривят микробус, който се движел пред джипа на Мозговой, след което са започнали да стрелят по командира и хората му.

Стрелците са успели да избягат. Мозговой е бил улучен в главата, имал е и тежки наранявания в тялото и просто е нямал никакви шансове да оцелее, съобщават руските медии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят