Рамзан Кадиров стана главен „Нощен вълк” на Чечня (Видео)

Рамзан Кадиров стана водач на чеченското подразделение на Общоруския мотоклуб „Нощни вълци”. Лидерът на Чечня получи от ръцете на руския рокер №1 Хирург кожена жилетка със символиката на клуба, предаде НТВ. Кадиров нарече Александър Залдостанов „истински патриот, който винаги се появява там, където е нужна подкрепа от страна на неговите яки и волеви момчета, искрено обичащи Отечеството си”.
Ето какво написа Кадиров в своя Instagram.

„С удоволствие приех предложението да стана почетен лидер на отделението, тъй като изцяло споделям идеите и целите на мотоклуба. Всички членове на отделението подписахме клетвата на „Нощни вълци” и получихме от ръкцете на Александър Залдостанов кожени жилетки със символика”.

Кадиров обяснява, че още на летището в Грозни, където посрещнал „скъпия приятел Александър Залдостанов”, получил искрени благодарности от него. Те били за помощта, която чеченците в Германия, по поръчение на Кадиров, оказали на рокерите при осъществяването на берлинския етап от мотопробега в чест на 70-годишнината от победата във Великата отечествена война.

„Той подчерта, че от момента на присъединяването към участниците в пробега на делегация от берлински чеченци са били решени всички сложни въпроси... От летището ние на мотори преминахме по улиците и проспектите на Грозни”, пише още в своя Instagram Кадиров.

Републиканското отделение на мотоклуба е било кръстено „Нощни вълци – Грозни”. А освен Кадиров в него са постъпили премиерът на Чечня Мохамед Даудов и кметът на Грозни Ислам Кадиров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят