Микробуси с роми се опитват да влязат в Гърмен, протестиращи блокираха пътя

Жители на Гърмен и съседните села излязоха на протест след масовия бой между българи роми вчера. Блокиран е пътят между Огняново и Гърмен. И в момента микробуси с роми от околните населени места се опитват да влязат в селото, но са спирани от разгневена тълпа с български знамена, която настоява незаконното гето да бъде премахнато.

Хората настояват да се реши проблемът с незаконните ромски къщи и да се спре разрастването на квартала, където продължават да се заселват роми от цялата страна. Протести най-вероятно ще има и утре.

Нощта премина без нови преки сблъсъци при засилено полицейско присъствие. Полицейски екипи има в ромската махала и извън нея. Униформени пазят отбивката към гетото, за да не нахлуят в него разгневени българи.

След вчерашното меле, при което трима души бяха ранени, а 8 арестувани, хората са силно притеснени. „Цяло чудо е, че няма жертви. Беше нещо страшно – с брадви”, разказа пред bTV местен жител.

Хората са категорични, че проблемът трябва да бъде решен окончателно. „Стигнали сме крайна точка, няма назад”, заявиха те.

На официалната статистика, че в селото няма кражби, жителите му се изсмяха бурно. „Елате да видите”, казаха някои от тях и избориха колко неща са им били откраднати само за последните дни. „Няма къща необрана”, обясниха потърпевшите от село Марчево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини