Красен Кралев подкрепи „Купа България” по спортни танци

Министърът посети и най-големия аматьорски футболен турнир у нас - Kamenitza Фен Купа

В събота министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети две големи спортни инициативи.

По покана на Българската федерация по спортни танци и КСТ „Дъга тийм“ министър Кралев гостува на кръг от Държавното първенство по спортни танци „Купа България“.

250 двойки във всички възрастови групи и класове показаха майсторството си на подиума в Спортен център „Люлин“.

„Толкова красота и изящество не бях виждал на едно място. Прекланям се пред това, което правите. Сред такива прекрасни танцови двойки работата на съдиите ще бъде много трудна, но все пак трябва да отличим най-добрите от вас“, каза министър Кралев преди да награди най-високите класове в турнира – младежи - стандартни танци и състезатели над 19 години - латиноамерикански танци.

По-рано през деня, министърът на младежта и спорта Красен Кралев уважи столичните полуфинали на тринадесетото издание на аматьорския футболен турнир Kamenitza Фен Купа 2015, които се проведоха на игрищата в спортен комплекс „Академика“ на IV км.

„Kamenitza Фен Купа е най-добрият аматьорски футболен турнир на Балканите. Пожелавам на най-достойния отбор да победи“, каза министърът преди да даде началния удар за старт на финалния мач.

След повече от 120 динамични дербита, отборът на „Бригада“ (Сф) вдигна за трети път столичната Kamenitza Фен Купа. На второ място се класира ФК „Вадиас“ от Нови Искър, трети са „Colo Colo“ (Сф), а четвърти момчетата от „Марибор“ (Сф).

Следващите регионални полуфинали на Kamenitza Фен Купа 2015 ще се състоят на 30 и 31 май в Русе, където един срещу друг ще се изправят най-добрите 32 отбора от Русе и Силистра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт