В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Средно по 2872 лева имаме за втора пенсия

Швед с голямо сърце спечели Евровизия (Видео)

Шведският певец Манс Зелмерлов спечели 60-то издание на европейското състезание за най-добра песен „Евровизия“, съобщава AFP, цитирана от Фокус.
Това е шестата победа за Швеция.

Зелмерлов с малко победи руската Полина Гагарина и италианското поп опера трио “II Volo”.

Общо 27 изпълнители достигаха финала на “Евровизията”. Шоуто преминава на най-големия във Виена покрит стадион “Винер Штадтхалле” (Wiener Stadthalle).

Това е шестата победа на Швеция в конкурса и тя идва 40 години след триумфа на групата АББА. Зелмерлов събра 365 точки, Гагарина 305, а италианското поп опера трио 292 точки.

Други по-силни участници бяха белгиецът Луис Ноте и австралиецът Гай Себастиан, чиято страна за пръв стига до финала на “Евровизията”.

Монс Зелмерлев призна, че до последно не е можел да повярва в своята победа на музикалния конкурс. Той е бил убеден, че първото място ще спечели Полина Гагарина, затова даже се просълзил, когато Швеция започнала да изпреварва Русия. Това Монс Зелмерлев разказа на пресконференцията след финала.
„Мислих, че ще победи Русия или Италия. След като гласуваха първите 20 страни, аз бях почти убеден в това”, каза Зелмерлев.

Русия почти през цялото време водеше в гласуването и само на края представителят на Швеция успя да излезе напред. Но и тогава скандинавецът не успяха окончателно да повярват в своята победа.

Говорейки за песента, която му донесе първото място на „Евровизия”, Зелмерлев разказа, че тя е свързана с неговото детство и с тормоза от гамените в училище. Певецът също призна, че победата в конкурса е сбъднала неговата мечта в живота.

За шведския певец е известно, че той е преживял страшно цунами през 2004 година в Тайланд, отнело живота на хиляди. Също така, Монс вече няколко пъти се е опитал да стигне до „Евровизия”. Освен музиката той се занимава с благотворителност – подкрепя три училища в Южна Африка и едно в Кения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете